Test účinků FL 100 SPORT na snížení laktátu.

Je všeobecně známo, že při jakékoliv fyzické aktivitě svaly produkují kyselinu mléčnou. Čím intenzivnější je zátěž, tím větší je produkce kyseliny mléčné.
Když se sportovec pohybuje v anaerobní zóně nebo se blíží ke své maximální tepové frekvenci, produkce kyseliny mléčné je na svém maximu a pocit svalové únavy se zvyšuje. Pokud se kyselina mléčná tvoří rychleji, než je schopnost těla jí odstraňovat, svaly ztrácí výkon, přichází bolest a Vy potřebujete zpomalit.

Tímto problémem, který se týká každého sportovce se zabýval také vědecký tým EthicSport R&D a vyvinul produkt FL 100 SPORT, který má za úkol především snižovat tvorbu kyseliny mléčné ve svalech, ale také urychlovat regeneraci, což má za následek  zvýšení sportovního  výkonu.

Podle našich dostupných laboratorních vědeckých testů dochází po užívání produktu FL 100 SPORT po 1 měsíci ke zvýšení výkonu v průměru o 14,5 % (při aerobní zátěži - 2 mmol/l laktátu) a při anaerobní zátěži (4 mmol/ l) o 9,4 %.


My jsme se sami rozhodli tento produkt otestovat na průměrném českém maratonci.

Dne 1. 7. byl absolvován první kontrolní test na běhátku, poté sportovec užíval po dobu 2 měsíců FL 100 SPORT podle doporučeného dávkování (2x denně 3 kapsle). Tento test měl lehce lepší výsledky než v loňském roce.

Dne 1.9. (po 2 měsících suplementace) byl absolvován druhý kontrolní test pro zjištění účinků FL 100 SPORT na výkonost/ snížení tvorby laktátu.

Při rychlosti běhu 10 km/h, 11,5 km/h, 13 km/h, 16km/h byl odebrán laktát a zaznamenaná tepová frekvence.
Dospěli jsme k následujícím výsledkům:

10 km/h  -  o 46,8 % nižsí hladina laktátu
11,5 km/h -  o 16,5 % nižší hladina laktátu
13 km/h  -  o 13,3 % nižší hladina laktátu
16 km/h  -  o 9,25 % nižší hladina laktátu

Tepová frekvence se při dané rychlosti (zátěži) téměř nezměnila, pouze došlo ke snížení hladiny laktátu.

Závěr: pokud Vám jde o zvýšení výkonu, lepších výsledků ve sportu a Vaše fyzická kondice již je na hranici Vašich možností, produkt FL 100 SPORT by pro Vás mohl být zajímavou volbou jak se dostat ještě o pár procent blíže Vašim cílům. Tento produkt funguje pouze při pravidelném a dlouhodobém užívání, nemá vliv na výkonost při jednorázovém užívaní například jen před soutěží.

Zpět do obchodu